top of page

Een nieuw jaar, nieuwe kansen!


Wij zijn ondernemende mensen en daarom voelt iedere keer weer een nieuw jaar als een nieuwe kans. Welkom in 2023 zeggen we aan alle investeerder. Investeer in jezelf, in andere vrouwen en realiseer je dat iedere investering die je doet jouw bijdrage is aan een nieuw begin, een belofte voor de toekomst, een investering in de toekomst.


We ontvangen steeds weer nieuwe leden waar we blij van worden omdat daarmee de groep groter kan worden die het belang kan begrijpen van investeren in jezelf en in anderen. We weten dat investeren een zaak van lange adem is, maar vooral ook een kwestie van goed kiezen waar je in investeert. We leren het al vroeg, kies een beroep die bij je past en investeer in je onderwijs. Dan pas heb je kans op een gelukkig leven. En zo ook een investering in een bedrijf. Het begint met kiezen waar je in investeert.


Dit is de thema voor de bijeenkomst van januari 2023. Hoe kiezen wij een bedrijf om in te investeren? Allereerst weten we van de eerste screening op de website dat diegenen die een aanvraag in willen dienen aan de basis voorwaarden voldoen. Dat het bedrijf bijvoorbeeld een vrouwelijke eigenaar heeft; ons idee is dat zij ons meer nodig hebben dan onze jongens, maar ook dat wij anders tegen duurzaamheid, maatschappelijke doelen (kortgezegde de SDGs) aan kijken en een langere termijn visie op na houden. Dat maakt onze overwegingen ook anders. Plus ons gesprek onderling natuurlijk.


We hebben nu een aantal aanvragen behandeld; dan merk je dat het heel fijn is als een paar van ons wat ervarener zijn in het inzien. Inmiddels is ons scoringsproces uitgekristalliseerd in een standaard werkwijze, waar meerderen bij betrokken zijn.

De vraag bij deze eerste screening is niet óf we willen investeren, maar of we vinden dat het hier om een propositie gaat die klaar is, en geschikt is om voorgelegd te worden aan de leden groep. Immers, iedere angel beslist zelf of ze mee wil doen of niet.


Dus wil je meer weten over dit selectie proces, schrijf je in voor de bijeenkomst van 17 januari a.s. en neem deel aan de discussie. De bijeenkomst is voor leden maar we hebben het ook geopend voor potentiële leden.Comments


bottom of page