top of page
  • Foto van schrijversharon

Preventie door middel van voeding in de 1e 1.000 dagenDe uitdaging

Vini Mini streeft ernaar de toonaangevende speler te worden op het gebied van preventie in de eerste 1000 dagen van het leven. Ze zetten hun eerste stap met de “A van Allergie” door ouders te ondersteunen in het gemakkelijk, gezond en veilig introduceren van allergenen aan hun kleintjes, met als doel de kans op voedselallergieën te verkleinen.

Onderzoek wijst uit dat door baby's vroeg en regelmatig bloot te stellen aan pinda's, eieren en noten, de kans op allergieën met 80% kan worden verminderd. Vini Mini biedt hiervoor gezonde, gemakkelijke en veilige voedingssupplementen en producten die ouders hierbij helpen.


De verbinding met The Angel Initiative

Via een lid van de Raad van Advies van Vini Mini kwam de startup in contact met The Angel Initiative. Jozien Boersma presenteerde met passie en duidelijkheid de missie van Vini Mini, de toekomstige stappen en wat er nodig was om verder te groeien. Dit leidde tot een investering van 30.000 euro door The Angel Initiative als onderdeel van een seed round van 500.000 euro. Deze investering is bedoeld voor de uitbreiding van het productassortiment, het team, de distributie en de uitbreiding naar nieuwe markten.


Impact en groei

Vini Mini is ontstaan vanuit de persoonlijke ervaring van een van de oprichters met een kind dat voedselallergieën had. Het bedrijf is een pending B Corp en doneert een aantal van hun producten aan ouders die deze nodig hebben maar niet kunnen betalen. Sinds de investering in Q1 2024 heeft Vini Mini 500.000 euro aan startkapitaal binnengehaald om voedselallergieën bij baby's te voorkomen en mogelijk andere ziekten door voeding te voorkomen.

"Vini Mini wil bijdragen aan de preventie van ziekten bij alle 500.000 kinderen die jaarlijks in Europa worden geboren."


Vooruitblik

De volgende stappen voor Vini Mini omvatten internationale uitbreiding en de focus op het voorkomen van andere chronische ziekten door middel van voeding.


Meer weten over angel investing? Neem contact met ons op via info@theangelinitiative.nl! Wil je bij ons komen pitchen? Kijk dan hier.

Comments


bottom of page