top of page

Wat is een business angel?


inmiddels klinkt het ons heel bekend in de oren omdat wij er dagelijks mee bezig zijn. Maar we weten dat het veel vragen oproept. Wat is eigenlijk een 'business angel'? waar komt die naam vandaan?


Engeltjes zijn onzichtbaar maar als ze in de vorm van een kindje komen dan zijn ze onweerstaanbaar. En business is business. Eigenlijk lijken de twee begrippen niet te combineren. En toch is het mogelijk: Als je een business hebt, kan je een tijd lang alles alleen redden maar er komt een moment dat de business moet groeien, en om te groeien heb je klanten nodig die je product willen hebben, met je dienstverlening een probleem oplossen of een ziekte genezen. Je bouwt iets op, je maakt het beschikbaar voor een groter publiek. Dat vraagt om investering, om slim denken, oplossingen voor productie, vermenigvuldiging en transport voor verkoop. Behalve partners en medewerkers heb je ook financiele steun nodig maar ook kennis, inzicht en denkkracht. DAN ga je een engel erbij te zoeken. Meestal gaat het om geld. Business Angels zijn in de eerste instantie financiers. Alleen anders dan banken, zijn angels mensen. Het zijn mannen en vrouwen die geloven in een ander als het nog een klein bedrijfje is (een klein kindje dus) maar met de juiste investering en begeleiding alle potentieel heeft voor een mooie toekomst.


Zo, definiëren wij, bij The Angel Initiative een business angel. Het is -in ons geval een vrouw- die met haar geld en kunde andere vrouwen die een business opstarten willen ondersteunen, begeleiden en financieren. The Angel Initiative, TAI zoals wij het zijn gaan noemen, is dé plek waar je andere vrouwen ontmoet om samen te investeren. Waar je ook samen bespreekt hoe je de investering kunt ondersteunen, hoe dichtbij moet je staan, of juist hoe veraf moet je blijven, wat moet je bespreken om steun te bieden, wat wordt ervaren als bemoeienis, hoe zorg je dat het geld wat je erin investeert ook goed rendeert? Zowel in betere opbrengst in de toekomst maar ook of en hoe je dan er weer een end aan moet breien om verder te gaan.


Wij willen als Angels een bijdrage leveren aan een mooiere wereld waar het voor onze kinderen fijner is om te wonen. Wij willen eigenlijk vooral zelf ook leren en weten hoe we dat voor elkaar krijgen. En dan 'spread the word' , vertel het verder.


Wil je met ons mee doen en ook een Angel worden? Sluit je aan bij onze informatie bijeenkomst en leer hoe we dat samen kunnen uitbreiden. De juiste investering in een kind opent de weg naar een gouden toekomst. Zie de link hieronder:
Comentarios


bottom of page